A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Як можна подати електронне звернення про надання безоплатної вторинної правничої допомоги

Дата: 22.08.2023 08:16
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Із серпня 2023 року документи, необхідні для отримання безоплатної вторинної правничої допомоги, можна надіслати на офіційну електронну адресу місцевого центру з надання безоплатної правничої допомоги. 

Це дуже зручно для людей, які раніше мали обмежений доступ до цих послуг, оскільки не могли звернутися до юристів системи безоплатної правничої допомоги особисто. Наприклад, для мешканців тимчасово окупованих територій, жителів громад, де відбуваються бойові дії, а також для українців, які перебувають за кордоном, та осіб з інвалідністю. 

Раніше порядок отримання безоплатної вторинної правничої допомоги передбачав, що звернення та відповідні документи до бюро правничої допомоги людина має подати особисто або через законного представника. 

Проте з 3 серпня 2023 року вступають в силу зміни до законодавства, які спрощують отримання безоплатної вторинної правничої допомоги. Відповідно до новацій люди можуть подавати звернення та копії документів, що підтверджують їхнє право на таку допомогу, засобами електронного звʼязку. Відповідні правила встановить Міністерство юстиції України.

Отже, як можна буде подати електронне звернення про надання безоплатної вторинної правничої допомоги?

Людина, яка потребує правничої допомоги, (або її представник) зможе  надіслати звернення про надання безоплатної вторинної правничої допомоги на офіційну електронну адресу центру з надання безоплатної правничої допомоги.

У зверненні необхідно зазначити прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, електронну адресу для зворотного зв’язку, суть правового питання та категорію суб’єкта права на безоплатну допомогу. Звернення повинно бути підписане кваліфікованим електронним підписом.

Детальний механізм подання електронного звернення про надання безоплатної вторинної правничої допомоги наразі напрацьовується.

Зазначимо, отримати безоплатну правову допомогу можна як безпосередньо в бюро правової допомоги (адреси тут — https://bit.ly/42fQ3lW), так і дистанційно.

  • Щоб звернутися до юриста — зателефонуйте до контактного центру системи надання безоплатної правничої  допомоги  за номером 0 800 213 103 в будні з 8:00 до 18:00, дзвінки безкоштовні. Люди, які перебувають за кордоном, можуть телефонувати до контактного центру за номером +380 44 363 10 41, вартість дзвінка за тарифами оператора.
  • Якщо ви перебуваєте в окупації і потребуєте консультації, найбільш безпечний спосіб звернутися до системи надання безоплатної правничої  допомоги  — через застосунок Telegram https://t.me/+380677213103 або написавши у телеграм-бот «Безоплатна правова допомога» (https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»). Однак після звернення і отримання відповіді радимо видалити чати та виклики.
  • З готовими правовими консультаціями ви можете ознайомитися на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid»: https://wiki.legalaid.gov.ua).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь