Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

За п’ять миттєвостей до століття

Дата: 28.08.2023 12:54
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Продовжуючи добру традицію вітати поважних мешканців та мешканок Якушинецької громади, за плечима яких багаторічний життєвий досвід, мудрість років та невтомна праця, із визначною подією – ювілеєм, голова сільської ради відвідав поважного іменинника.

25 серпня Феодосій Іванович КОВАЛЕНКО із Зарванець відзначив своє 95-річчя. Це чудовий ювілей, який додає не лише сивину у волосся, але й тішить спогадами та життєвою мудрістю.

Василь Романюк разом із головою ветеранської організації Миколою Ситаром відвідав ювіляра, вручив вітальну листівку та подарунок. «Ви пройшли гідно складну життєву дорогу, були учасником історичних подій, багато працювали на благо майбутнього покоління та громади. Низький уклін Вашій мудрості, досвіду та незламності перед  життєвими незгодами. Бажаю міцного здоров’я, оптимізму, бадьорості духу та хочу щоб ми зустрілись із Вами на сторіччя, тож тримайтесь і кріпіться», - сказав у своєму вітальному слові голова громади. Очі довгожителя сяяли радістю за приділену до нього увагу, адже багато чого варті турбота, пам'ять і звичайне добре слово.

Народився Феодосій Іванович далекого 1928 року у Зарванцях у багатодітній родині, невдовзі його мати пішла з життя і когорта діток залишилася напівсиротами. Важке дитинство та юність обпалена подіями Другої світової війни, три брати Феодосія Івановича полягли у тій страшній війні.

Із молодих літ наш ювіляр пішов трудитися до місцевого колгоспу, багато років працював на різних роботах. Потім влаштувався на вінницьке підприємство водієм вантажного автомобіля і працював там майже тридцять років.

Разом із дружиною Марією Никифорівною прожили у шлюбі більше п’ятдесяти років, виховали трьох дітей. Дружина уже відійшла у вічність, цю подію Феодосій Іванович переніс дуже важко, здоров’я похитнулося, проте турбота дітей та онуків згодом трохи загоїла душевну рану.

Нині ювіляр проживає із сином, донька живе поряд і теж кожного дня навідується до батька, тож він оточений увагою та піклуванням. Має Феодосій Іванович втіху у внуках, правнуках та праправнуках.

Поважний ювіляр зустрів гостей сяючою усмішкою, він радо спілкується та має добре на свої роки здоров’я.  Дуже хвилюється поважний зарванчанин та переживає за долю України у кровопролитній війні, яка нині триває. Надто переймається за своїх внука та правнука, котрі нині захищають усіх нас від російської навали та мріє про довгоочікувану перемогу і мир в Україні.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь