A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Повідомляємо про необхідність проведення перевірки і прочищення димоходів та вентиляційних каналів перед початком опалювального сезону

Дата: 20.09.2023 10:07
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

До уваги власників, орендарів та балансоутримувачів житлових будівель на території Якушинецької територіальної громади

 

Виконком Якушинецької сільської ради повідомляє про необхідність проведення перевірки і прочищення димоходів та вентиляційних каналів перед початком опалювального сезону 2023-2024.

На виконання Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.15 № 285, власник, орендар або балансоутримувач житлових будинків повинен забезпечити безпечну експлуатацію димових та вентиляційних каналів.

Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці 1 раз на рік. Виконавець робіт (представники спеціалізованої організації) по перевірці та прочищенню димових та вентиляційних каналів, за результатами виконання цих робіт повинен скласти Акт перевірки і прочищення димових і вентиляційних каналів.

Відповідно до вимог пункту 5.7. глави 5 розділу Правил безпеки систем газопостачання, у разі несправностей оголовків димових і вентиляційних каналів, відсутності тяги в димових і вентиляційних каналів, газове обладнання об’єкту підлягає відключенню від системи газопостачання з встановлення інвентарної заглушки.

 

Також варто знати та пам’ятати наступні правила:

  1. непотрібно самостійно втручатись у будь-яку частину конструкції димових та вентиляційних каналів, затуляти отвори забору повітря як димових каналів так і каналів привливно-витяжної вентиляції.
  2. перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів можуть виконувати виключно спеціалізовані організації, які мають відповідні дозволи на виконання робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.
  3. підлягають перевірці та прочищенню димові та вентиляційні канали первинно (при введені в експлуатацію об’єкту або окремого газового приладу) і періодично.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь