A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Про збір сміття в громаді і про нашу спільну відповідальність

Дата: 21.09.2023 14:01
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

Збір побутових відходів на всій території Якушинецької громади відбувається регулярно за графіком (до прикладу у Зарванцях 2-га і 4-та суботи місяця, у Якушинцях 1-ша і 3-тя суботи).

Сміття потрібно запакувати у придбаний попередньо спеціалізований мішок, адже складені іншим чином відходи не вивозять. Купити тару для сміття можна у всіх магазинах на території громади, вартість 31 грн. У цю суму входить вартість послуги вивезення відходів від вашого дому до спеціалізованого полігону.

Проте дуже невеликий відсоток жителів нашої громади дотримується алгоритму збору сміття. І ось тут вже про нашу спільну відповідальність.

Питання – «Куди ж ті люди викидають свої відходи?»

Є декілька варіантів:

– вивозять у наші посадки та ліси, утворюючи стихійні сміттєзвалища, а побутове сміття для природи дуже небезпечне, адже розкладається століттями!

- підкидають до контейнерів для збору скла та пет-пляшки, тоді їх розривають та розтягують собаки та розвіює вітер, отримуємо забруднені території наших населених пунктів; До речі відео з такими горе-героями будемо регулярно публікувати у соціальних мережах.

- або везуть у Вінницю та підкидають у міські контейнери. Але зрозумійте, що така дія це порушення, адже усі до одного жителі міста Вінниці платять за вивіз сміття. І де ж тоді наша совість та прагнення бути європейською нацією.

Усі ми любимо критику, але давайте почнемо з себе, з кожного з нас, з відповідальності за чистоту у нашому спільному домі, нашій громаді.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь