A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Шкільний громадський бюджет Якушинецької громади

Дата: 12.10.2023 15:46
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Днями на сесії сільської ради було затверджено Положення про шкільний громадський бюджет у нашій громаді. Документ було напрацьовано фахівцями Якушинецької сільської ради під час Expert Camp у Львові під керівництвом експертів, зокрема Олексія КОВАЛЕНКО, національного консультанту Ради Європи.

Самі учні вирішуватимуть, які проєкти будуть реалізовані, вчителі не впливатимуть на голосування. Буде сформована комісія, до якої увійдуть учні та адміністрація школи. Ця комісія зможе тільки переглядати проєкти на відповідність умовам конкурсу, але не відбиратиме їх. Після цього проєкт допускають до конкурсу, де школярі голосують та обирають переможця. Це круто, бо учні активно комунікуватимуть, проводитимуть промоцію своїх проєктів, знайомитимуться з бюджетним процесом, а найголовніше – вчитимуться бути активними громадянами. Саме ця ідея – в центрі інноваційного механізму шкільного громадського бюджету.

Це інструмент громадської участі для проактивної молоді, яка хоче й може робити зміни для своєї спільноти, впроваджується в українських громадах за підтримки Ради Європи в Україні. Ми хочемо долучити молодь до процесу ухвалення рішень, навчити основ проєктного менеджменту та бюджетування, розкрити потенціал дітей через креативні проєкти.

Невдовзі усі школи громади почнуть готуватися до впровадження шкільного громадського бюджету. Після його запуску учні обиратимуть проєкти, на реалізацію яких отримуватимуть певну суму коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь