Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Дата: 27.10.2023 15:37
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

Сьогодні у Якушинецькій сільській раді під головуванням заступниці очільника громади Людмили Грабової відбулося розширене засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. На засіданні були присутні представники структурних підрозділів сільської ради, старости, поліцейські офіцери громади.

Основним питанням для обговорення було – надання комплексної психосоціальної підтримки сім’ям Захисників та Захисниць України, внутрішньо-переміщеним особам.

Також під час засідання заслухали звіт про проведену роботу серед згаданих категорій населення за період з червня по вересень 2023р. Серед іншого було обговорено питання ментального здоров’я цивільного населення, заступником директора КНП «Якушинецький центр первинної медико-санітарної допомоги» Юлією Гарлінською було поінформовано, що сімейні лікарі та медсестри, які обслуговують місцевих жителів громади, отримали сертифікати щодо надання психологічної допомоги на первинному рівні. До того ж психологічну допомогу тепер може надавати практичний психолог центру.

Представник ГО «Інтерсос» Алла Решетник повідомила, що психологи їхньої організації також активно надають адресну психосоціальну підтримку тим, хто цього потребує на території Якушинецької ТГ. Обговорили питання подальшої роботи по напрямках надання адресної психосоціальної підтримки сім’ям військовослужбовців та сім’ям ВПО, забезпечення ефективної міжвідомчої взаємодії структурних підрозділів, проведення роботи зі збереження та відновлення ментального здоров’я цивільного населення в умовах війни.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь