Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Ліс садимо – про майбутнє дбаємо!

Дата: 31.10.2023 09:19
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Ми садили ліс у полі

І дубочки, і тополі,

Виростай, наш ліс могучий,

Піднімайсь під самі тучі… (Михайло Стельмах).

Навіть під час воєнного стану лісівники зберігають робочий ритм, працюючи, зокрема над лісовідновленням. Як завше, в Якушинецькій громаді проходить осіння екокампанія. В одному з лісів Якушинецької громади почали висадку 9 тисяч дубів та модрин.

– Навіть війна не стала перепоною на шляху до втілення екологічної ініціативи. Ми продовжуємо висаджувати ліс, піклуватися про довкілля та дбати про гідне майбутнє нашої країни. Дякую за організацію лісівникам, які створюють кращі умови для збереження та захисту «зелених легень» планети. Працюємо далі! Все буде Україна! – ділиться враженнями заступниця голови громади Людмила Грабова, яка також брала участь у висадженні молодого лісу.

До лісовідновлення долучилися також школярі, юнаки та дівчата заклали в родючу землю сотні саджанців дуба. 

Як розповідає головний лісничий філії Вінницьке лісове господарство ДП «Ліси України» Євген Ільченко, у нинішніх кліматичних умовах (за малої кількості опадів) стало дуже важко оновлювати ліси. Адже вирощувати саджанці потрібно в умовах поливу та внесення добрив, аби вони прийнялися та стали міцними деревами.

Ділилася своїми враженнями восьмикласниця, яка долучилася до акції: «Завдяки нашим старанням ліс розширився майже на гектар. Сподіваємося, що ці саджанці виростуть і через десятиліття тут будуть величезні красиві дуби. Ми маємо дбати про середовище, в якому живемо».

Дякуємо дітям та усім хто долучився до оновлення лісу за допомогу. Це безцінний вклад в наше майбутнє. Всі разом ми робимо нашу країну зеленішою, даємо їй свіже повітря. Віримо, що вона буде міцніти, як посаджені дерева.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь