Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Вітали поважну ювілярку

Дата: 27.11.2023 16:07
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Продовжуючи добру традицію вітати поважних мешканок та мешканців Якушинецької громади, за плечима яких багаторічний життєвий досвід, мудрість років та невтомна праця, із визначними подіями – ювілеями, представники сільської ради відвідали поважну іменинницю.

27 листопада Яніна Станіславівна МАЛІНОВСЬКА із Дашківець відзначила своє 90-річчя. Це чудовий ювілей, який додає не лише сивину у волосся, але й тішить спогадами та життєвою мудрістю.

Вітання поважній ювілярці від голови громади Василя Романюка передав керуючий справами (секретар) Якушинецької сільської ради Олександр Качан разом із головою ветеранської організації Миколою Ситаром, старостою Тетяною Третяк, начальницею КЗ «Центр надання соціальних послуг» Наталією Свистун. Гості вручили вітальну листівку, квіти та подарунки.

«Ви пройшли гідно складну життєву дорогу, були учасницею історичних подій, багато працювали на благо майбутнього покоління та громади. Низький уклін Вашій мудрості, досвіду та незламності перед життєвими незгодами. Бажаю міцного здоров’я, оптимізму, бадьорості духу і до зустрічі із Вами на наступний ювілейний день народження, тож тримайтесь і кріпіться», - сказав у своєму вітальному слові Олександр Качан.

Усі гості віншували Яніну Станіславівну та бажали її всіляких гараздів. Очі довгожительки сяяли радістю за приділену до неї увагу, адже багато чого варті турбота, пам'ять і звичайне добре слово. Вона із задоволенням спілкувалась та ділилась життєвими моментами із свого непростого буття, ювілярка має прекрасну пам’ять, її розповіді сповнені подробицями, датами та іменами. Пані Яніна каже, що вдячна Богу за добру пам’ять, адже у моменти безсоння, або коли стає сумно починає у подробицях згадувати приємні моменти зі свого життя, так і час швидше минає.

Ділячись секретом свого довголіття поважна ювілярка наголошує, що головне у житті це оптимізм та позитивний настрій. «Щоб не сталося, я завжди намагаюся зберігати оптимізм та не впадати у відчай, - наголошує Яніна Станіславівна, - одразу починаю думати як вийти з ситуації, що склалась. Так і живу уже довгих 90 років».

Народилася Яніна Маліновська у далекому, голодному 1933 році у Тиврівському районі, село Красне, була другою дитиною, з п’яти, у багатодітній сім’ї. Із дитинства мала незвичну мрію стати фармацевтом, усміхаючись розповідає, що у мами часто боліла голова і вона ходила по ліки до аптеки, і так їй малій подобалось там, що вирішила вчитися у медучилищі. Проте випадково, так би мовити «за компанію», вирішила вступати до педагогічного і жодного разу у подальшому житті не пошкодувала про своє рішення.

Увесь трудовий шлях, а це більше сорока років, Яніна Станіславівна присвятила дітям, викладаючи біологію та хімію у Дашковецькій школі. Дуже багато та із теплотою, згадує своїх учнів, пам’ятає по роках, хто і коли закінчував школу. Ніколи не з ким по життю не мала конфліктів, ні з колегами по школі, ні з учнями. Шанована людина була і є по сьогодні Яніна Маліновська у Дашківцях.

Із чоловіком Василем Андрійовичем (нині покійним), який також був педагогом, прожила у шлюбі – 59 років, разом виростили двох дітей, сина та доньку.

Проте не тільки радісними моментами тішило життя, дуже важким випробуванням стало для жінки те, що на її долю випало пережити своїх дітей. Зі сльозами на очах розповідає про свій біль Яніна Станіславівна.

Тож нині поважна ювілярка мешкає сама, тішиться, що має сили ще потроху обходитись. Опікується, регулярно допомагає у господарстві поважній жительці Дашківець працівниця Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг».

Дуже хвилюється ювілярка та переживає за долю України у кровопролитній війні, яка нині триває. Адже добре пам’ятає події Другої світової війни. Надто переймається та мріє про довгоочікувану перемогу і мир в Україні.

Фото без опису     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь