Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Комп’ютерні технології, робототехніка, програмування за цим майбутнє

Дата: 19.03.2024 09:56
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

У Зарванцях успішно функціонує гурток роботехніки. Це стало можливим завдяки співпраці сільської ради, соціально-відповідальному бізнесу компанії Глянець (яка профінансувала більшість витрат) та жителям громади, котрі підтримували проєкт під час конкурсу «Громадський бюджет».

Уже набрано 3 групи дітей, із якими регулярно займається педагог. Що важливо – заняття для дітей безкоштовні.

 Серед програми навчання: створення автономних дронів, аналога протеза руки, управління роботизованими системами, поглиблене програмування, тощо. Тут отримують теоретичні та практичні навички з програмування і робототехніки, за допомогою конструкторів Lego. Навчаються працювати у команді та створювати свої власні проекти - запрограмованих роботів.

На заняття з робототехніки завітав голова громади Василь Романюк та директори Зарванецької гімназії і Якушинецького ліцею - Вадим Мельник, Олександр Грустілін.

Педагогиня та вихованці гуртка ознайомили гостей зі своїми досягненнями. Загалом по навчальному плану одне заняття – це один створений та запрограмований дітьми робот.

«Комп’ютерні технології, робототехніка, програмування за цим майбутнє. Обираючи такий напрям діяльності в житті ви точно станете затребуваними фахівцями.

Можливо зараз тут серед нас – майбутній програміст, інженер чи науковець, - зауважив Василь Романюк.

- Хтось із вас у майбутньому зможе допомогти зберегти екосистему Землі, створити «розумний дім», або дрон із супер можливостями. Щиро вам цього бажаю», - наголосив голова громади.

Фото без описуттФото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь