A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Олександр Петлінський - перший «Почесний громадяни Якушинецької територіальної громади»

Дата: 22.04.2024 11:18
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Сьогодні у залі засідань Якушинецької сільскої ради, голова громади Василь Романюк вручив нашому захиснику нещодавно засноване в звання – «Почесний громадянин».

Рішення про це було ухвалено 5 квітня депутатами під час засідання 38 сесії Якушинецької сільської ради.

Почесне звання присвоєно Олександру Петлінському за поданням старости Василя Шумського та депутата Олексія Коломійця.

Першим «Почесним громадянином Якушинецької територіальної громади» став Олександр Франкович Петлінський, воїн-захисник, мешканець села Микулинці.  Олександра Петлінського було названо рекордсменом з влучності та з кількості ураження техніки установкою Javelin за один день. На початку повномасштабного вторгнення, одного дня він знищив шістьма ракетами шість цілей броньованої російської техніки. Боєць має нагрудний знак "За службу і звитягу" ІІІ ступеню, відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест», орден «За мужність» ІІІ ступеня, відтепер і відзнаку «Почесний громадянин».

Зараз Олександр виконує бойові завдання в Запорізькій області, напрямок Роботиного в складі 128-ї гірсько-штурмової бригади. Через певні проблеми зі здоров’ям, нині наш земляк займається евакуацією поранених, підвозом боєкомплектів, тощо. Працюють переважно вночі, адже вдень будь-які дії неможливі через розвідувальні дрони.

«Взагалі зараз головними приладами на фронті є різноманітні дрони, це наші очі, без розвідки на виконання завдань ніхто не йде - розповідає Олександр Петлінський, - проте дрони в значній кількості, на жаль, є і в супротивників. Вони теж бачать кожен наш крок. Тож зараз у нас дійсно триває війна дронів. Проблемою для нас також є ворожі засоби радіо-електронної боротьби, вони глушать наші сигнали, через це ми втрачаємо такі дорогоцінні для нас дрони. Проте, ми маємо засоби боротьби із ними, звісно не у великій кількості, але наші хлопці дуже швидко підлаштовуються під обставини. Тож працюємо, задачі командування виконуємо та тримаємо фронт».

Нині, коли триває війна, в особі Олександра Петлінського Якушинецька громада вшановує кожного нашого воїна-захисника. Зараз уся увага суспільства прикута до наших бійців. Адже саме завдяки кожному з них ми маємо можливість працювати, а наші діти навчатися. І ми повинні щоденно про це пам’ятати і постійно допомагати нашому війську, адже кожна краплина нашої допомоги дуже важлива.

На цьому також наголосив Олександр: «Для нас є дуже вагомою підтримка, яку нам надають громади з бюджету і прості жителі. Без цього ми б не змогли тримати фронт. Тож не зупиняйтесь, донатьте, допомагайте, ми вдячні кожному», - зауважив воїн.

«Мені дуже приємно отримати цю відзнаку від голови громади, вдячний за увагу до мене. Намагатимусь бути гідним цього почесного звання, сподіваюсь після війни, коли повернусь додому, матиму змогу брати активну участь у житті нашої рідної Якушинецької громади та свого села Микулинці», - наголосив Олександр Петлінський.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь