Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Презентація «Програми інформатизації Якушинецької громади»

Дата: 11.05.2023 08:37
Кількість переглядів: 641

Фото без опису

10 травня відбулась зустріч та презентація «Програми інформатизації Якушинецької громади» у рамках проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» між представниками територіальних громад області із заступником голови Вінницької ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрієм Кавунцем, координатором з цифровізації регіонів Програми EGAP Сергієм Гунько, регіональним координатором Програми EGAP Дар’єю Радзіковською, та експертами проєкту Оленою Поліщук та Юрієм Войціцьким.

У проєкті прийняли участь 10 пілотних громад Вінниччини, що були обрані шляхом конкурсного відбору, серед них Якушинецька ТГ.

Починаючи із листопада 2022 року наші  працівники почали активну роботу над створенням Програми інформатизації, що передбачає розробку та впровадження нових інформаційних систем. Уся робота відбувалась у форматах оффлайн та онлайн-зустрічей із експертами проєкту задля опанування новітніх цифрових сервісів та платформ.

Результатом майже піврічної роботи стала Програма інформатизації Якушинецької громади, яка презентована на офіційному сайті: https://yakushynecka-gromada.gov.ua/news/1683267530/

Під час створення програми інформатизації Якушинецької громади була проведена цікава та змістовна робота. Ми намагались досконально проаналізувати стан інформатизації нашої громади, в результаті чого було визначено проблемні питання у царині цифровізації.

 В результаті роботи над Програмою інформатизації було створено дерево цілей,  у якому виокремлено два пріоритети для подальшої діяльності у царині цифрової трансформації Якушинецької громади: це Якісні цифрові послуги та Розвинена цифрова інфраструктура. До кожного визначено по три напрями роботи: Цифрова грамотність, Сучасна цифрова освіта, медицина, та соціальний захист, Розвиток електронних послуг житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування; Доступність даних, Кібербезпека, Розвиток інструментів електронної демократії. Тож у нашій Програмі інформатизації маємо чіткий план та перелік кроків задля досягнення якнайкращих результатів у галузі інформатизації та цифровізації  Якушинецької громади.

Зараз програма перебуває на погодженні у Міністерстві цифрової трансформації України, після цього вона буде винесена на розгляд чергової сесії Якушинецької сільської ради.

Реалізація проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» стала можливою завдяки підтримці програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», яка фінансується Швейцарією та впроваджується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

#Цифрова громада

#Програма інформатизації

#Цифровізація

  Фото без опису Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь