A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

У Якушинцях займаються бойовим гопаком

Дата: 26.03.2018 14:25
Кількість переглядів: 772

Фото без опису

Бойовий гопак – це українське національне мистецтво, яке відтворене на основі елементів традиційного козацького бою, що спеціально були закодовані в танець козаками-характерниками. Цей вид спорту має у своїй основі потужну патріотичну складову. Це не просто бойове мистецтво, а виховання молоді на прикладах лицарської звитяги, українських традицій та звичаїв.

16-17 грудня 2017 року  у Вінниці пройшов Всеукраїнський Чемпіонат з бойового гопака, який зібрав більше 300 змагунів з усіх куточків нашої країни. Варто відзначити, що співорганізаторами заходу були народний депутат Сергій Кудлаєнко, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА та  громадська організація «Право молоді» (с. Зарванці).

За словами  голови Вінницької федерації бойового гопака Руслана Дмитренка: «Популярність цього виду бойового мистецтва зростає, удосконалюється і майстерність бійців. До сьогодні проводили заняття лише у вінницьких школах, проте зараз є група в Якушинцях. Минулого року за ініціативи колишнього депутата Якушинецької сільської ради Юрія Краківського проведено зустріч із керівництвом школи та батьками щодо відкриття гуртка з бойового гопака. Інтерес до гуртка відразу був, тому згодом вдалося зібрати групу і почати заняття».

Для довідки Фото без опису

Тренування відбуваються три рази на тиждень: понеділок, середа, п’ятниця о 13:30 год. на базі Якушинецької загальноосвітньої школи-гімназії І-ІІІ ст. Заняття організовує керівник Вінницького осередку бойового гопака Руслан Дмитренко.

У добру путь! А громада тепер чекає на своїх чемпіонів із цього виду національного спорту!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь