A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ПРОДОВЖУЄМО РОЗБУДОВУВАТИ КУЛЬТУРНО-ІСТОРИЧНУ СПАДЩИНУ ГРОМАДИ

Дата: 16.10.2018 10:47
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

 

 

 

 

 

Сьогодні ні для кого не є новиною, що розбудова культурної та історичної спадщини є однією з основних складових побудови сучасної інфраструктури, комфортних умов для проживання людей, так би мовити створення  «позитивної аури» у населених пунктах.

         Сміло можна стверджувати, що Якушинецька громада у цьому важливому напрямку є однією з лідерів у державі, оскільки в нас не тільки відновлюються об’єкти історико-культурного значення, але й активно створюються нові.

         Зокрема, тільки у поточному році  відновлено, реконструйовано та створено цілу низку таких об’єктів, призначених не тільки для задоволення культурних і духовних потреб людей, а також проведення спортивно-оздоровчих заходів.

         Ця необхідна та важлива для громади робота  була проведена   не лише завдяки активній позиції сільського голови Василя Романюка,  який власне й ініціював  практично усі заходи, але і глибокому розумінню актуальності даного питання жителями громади.

         Про системність заходів зі створення гідних умов для проживання людей, свідчать факти щодо постійного продовження цієї роботи.

         Наразі, депутат Ліна Бровченко та ініціативна група жителів села Якушинці на чолі з Ольгою Галібродою та Валерієм Щербанем, у складі якої є професійні лікарі, педагоги, фахівці – будівельники, тощо,  опрацювали та висунули конкретну пропозицію зі створення культурно-оздоровчого комплексу для проведення як оздоровчо-профілактичних, так й історико-культурних   та  спортивних заходів.

         Мова йде про  розташоване у мальовничому історичному місці, яке в народі називають «Зарубінецькі вали» (біля «військової дороги» на збігу меж сіл Якушинці та Лисогора) озеро, яке було створене на початку минулого сторіччя нашими пращурами.

         Зокрема, ініціатори насамперед вбачають можливість проведення у разі створення такого комплексу, профілактичних та реабілітаційних заходів для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, насамперед дітей, туристичних зборів, проведення історичних екскурсій, а також включення цього об’єкту до сертифікованого веломаршруту (яких на території громади в рамках програми U-LEAD,  вже розроблено та погоджено понад 10-ть).  

         14 жовтня  ініціативною групою безпосередньо біля озера було проведено громадські слухання, на яких вивчено думку та пропозиції  жителів села, які проживають поруч.

         Презентацію створення даного об’єкту ініціаторами планується провести в рамках проекту - конкурсу «Збережемо рідний край» (керівник Юрій Царук), який став переможцем  15-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. 

         Участь у  цьому конкурсі планують взяти 7 шкіл Вінницького району, у тому числі й наша, Якушинецька опорна школа-гімназія. 

         Переможець отримає можливість подальшого просування свого проекту (отримання гранту).

         У даний час членами ініціативної групи за підтримки сільської ради  здійснюються організаційні й підготовчі заходи з виконання умов участі у конкурсі.

         Маємо черговий приклад  активної спільної роботи  на благо громади меценатів, свідомих, добросовісних  громадян  та депутатів. Наснаги та творчості Вам у добрих починаннях!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь