A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

УРОЧИСТО ЗАВЕРШУЄМО ЕСТАФЕТУ НОВОРІЧНИХ ТА РІЗДВЯНИХ СВЯТ

Дата: 12.01.2019 18:36
Кількість переглядів: 1106

Фото без опису

Традиційно завершення новорічних та різдвяних зимових свят в Україні вінчає коляда, або як кажуть в народі - поколядини.  

          Не є темницею, що й у нашій громаді  неабияк вшановані  народні традиції пращурів, які користуються серед людей особливою повагою, є джерелом  життєвої мудрості та прикладом наслідування для прийдешніх поколінь.

         У всіх населених пунктах Якушинецької громади цьогоріч особливо урочисто й колоритно святкували новорічні та різдвяні свята, завершення яких відзначили 12 січня веселими поколядинами.

         Вже сталою традицією для громади є те, що найбільш урочисті й знакові події ми святкуємо усі разом, тобто жителі всіх населених пунктів (Якушинці, Зарванці, Майдан, Слобода-Дашковецька, Ксаверівка, Лисогора, Березина), а також запрошуємо гостей та друзів з інших місцин.

         Не стало винятком й сьогоднішнє свято. Із самого ранку на площі перед Центром культури та дозвілля, напроти святкової живої ялинки для частування гостей  готували традиційні зимові святкові страви – шашлик, юшку, гарячі напої, солодкі смаколики, а  пообіді – о 15.00 год. розпочалася святкова концертно-розважальна програма "Якушинецькі поколядини".

         На свято до Якушинців  завітали очільники Некрасівської  та Микулинецької сільських рад - Валерій Тарасюк та Василь Шумський, які приїхали разом із музичними колективами. Приймали гостей – сільський голова Василь Романюк, депутати сільської ради, жителі громади.

         Оскільки походження сьогоднішнього свята своїм корінням походить з вікових народних традицій, концертна програма відзначалася театралізованими дійствами, колоритними тематичними декораціями й традиційними народними творами.

         Порадували гостей виконанням колядок та тематичних творів музичні й творчі колективи  Якушинецького Центру культури та дозвілля, його філій (с. Зарванці, Майдан, Слобода-Дашковецька, Ксаверівка, Лисогора), освітніх закладів громади,  аматори, а також колективи гостей з Микулинецької та Некрасовської громад, які також взяли участь у нашому «фестивалі Якушинецької коляди».

         Родзинкою виступів стало спільне виконаннями усіма колективами одночасно спільної коляди,   на завершення якої усі присутні гості, спонтанно, взялися за руки й взяли участь у виконанні спільного хороводного народного танцю, що стало творчим символом єдності нашої громади й міцності дружби з іншими населеними пунктами-партнерами.

         Це у свою чергу свідчить не тільки про високу якість виконання творів й глибоке знання народних традицій артистами, але й про те, що виконавці вклали у підготовку програми не тільки досвід і безперечно талант, але й душу.

         Неабияку увагу було приділено й найменшим учасникам свята. До їхньої уваги було запропоновано цікаві майстер-класи та конкурси.

         Загалом, цьогорічний творчий та ґрунтовний підхід у громаді до організації новорічних та різдвяних свят (як і до усіх інших справ), дозволить нашим жителям не тільки надовго зберегти теплі святкові спогади, але й  отримати багато творчої енергії для подальшої плідної праці для зміцнення громади та її розбудови.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь