A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

З В І Т Якушинецького сільського голови Романюка Василя Станіславовича за 2018 рік (відбувся 03 березня об 11.00 год.)

Дата: 03.03.2019 14:42
Кількість переглядів: 936

Фото без опису

Сьогодні ми підводимо підсумки виконаної роботи за минулий рік  у непростий для усієї держави та кожного з нас час.

        Триває агресія й наші бійці зі зброєю в руках продовжують боронити східні рубежі держави від російської навали, вкотре доводячи усьому світу, що Україна єдина й неподільна, сплачуючи за це найдорожчу  ціну своїми життями.

        Тому соціальний захист й всебічна підтримка воїнів – земляків, які пройшли через вогнище війни, є одним з пріоритетів у громаді.

        Нами раніше була створена Спілка ветеранів АТО та бойових дій Якушинецької громади, до якої на сьогоднішній день вже входить понад 180 місцевих жителів – учасників АТО та ООС. Кожному з ветеранів сільською радою щорічно надається матеріальна допомога - у 2018 році виділено  196 тис. 500 грн., а 5-ти членам спілки додатково надано матеріальну допомогу на лікування на суму 7,5 тис. грн., 15-ть  колишніх військовослужбовців-учасників АТО, які були демобілізовані з лав Збройних Сил, були нами працевлаштовані впродовж року.

         Без перебільшення можна сказати, що ми є одними з лідерів у державі по забезпеченню учасників бойових дій землею.   

        На сьогоднішній день, всі без винятку члени Спілки-учасники АТО - хто мав на це право за законом вже забезпечені земельними ділянками на території сільської ради та інших районів з цільовим призначенням «садівництво».

Серйозна увага приділялася й продовжує приділятися питанню забезпечення безпеки людей.

 У першу чергу, нами в рамках програми співпраці з правоохоронними органами «Дільничний у громаду», з числа місцевих жителів-ветеранів АТО підібрано кандидата, який пройшов конкурсний відбір до лав Національної поліції і в даний час закінчує навчання у спеціалізованому навчальному закладі для того,  щоб у квітні 2019 року, разом з іншими дільничними офіцерами прийти на службу у громаду.

Для цього, нами у  будівлі знову збудованого ЦНАПу виділено приміщення, які обладнуємо сучасною оргтехнікою та до яких буде виведено відеоінформацію з понад 40 камер відеоспостереження, які будуть встановлені у найбільш криміногенно вразливих місцях сіл Якушинці та Зарванці, а у подальшому – в інших населених пунктах громади.

        Ще одною довгоочікуваною подією 2018-го року стала передача в рамках земельної реформи земель сільськогосподарського призначення площею 453,3 га від представника держави – Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області в комунальну власність громади. У даний час вивчається належність цих земель для подальшого найбільш ефективного їх використання за вже традиційним для громади принципом: «Всі податки  - прозоро до бюджету».

Станом на 01.01.2019 року на території Якушинецької об’єднаної громади проживає 15386 громадян.

Протягом 2018 року:

  • Одружилось 24 пари;
  • Народилась 51 дитина;
  • Померло 118 мешканців громади;
  • Зареєструвався  871 громадянин.

 

Здійснено 928 нотаріальних дій.

 

Коротко щодо здійснення адміністративно-розпорядчих функцій.

У 2018 році проведено 15 сесій сільської ради, на яких розглянуто 389 питань. Зауважу, всі сесії проводились відкрито,  будь-хто з бажаючих міг бути присутнім на них.

Проведено 25 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто 437 питань.

Видано 5975 довідок.

Розглянуто 30 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень на засіданнях адміністративної комісії та винесено 28 постанов.

Видано 376 розпоряджень сільського голови.

Розглянуто 2038 звернень громадян.

Зареєстровано 2838 листи від органів державної, виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств різних форм власності та неурядових організацій, які опрацьовано та прийнято рішення.

        Починаючи з найдавніших часів, найголовнішим та найобєктивнішим критерієм оцінки будь-якого державницького утворення чи  органу влади була довіра людей.

        Тому сьогодні, зважаючи на постійно триваючий процес приєднання до нашої ОТГ нових громад у даний час вже триває процедура приєднання ще двох - Некрасовської Вінницького району та Дашковецької  Літинського району, а по перспективному плану - на черзі Пултівцька та Микулинецька громади, ми можемо впевнено стверджувати, що жителі цих населених пунктів, спостерігаючи за темпами нашого розвитку, виказують нам неабияку довіру,  вбачаючи свій подальший шлях тільки у складі нашої  ОТГ, що в свою чергу у повній  мірі свідчить про  впевненість цих громад у стабільності  та стрімкому розвитку й процвітанні потужної, ефективної, соціально орієнтованої Якушинецької об’єднаної територіальної громади.        

        В зв’язку з цим, у своєму звіті я більш детально хотів би зупинитися  на  вирішенні нами упродовж року пріоритетних питань у житті нашої громади.

        Зокрема, найбільш актуальними для нас були й залишаються: забезпечення стійкого фінансово-економічного зростання, створення нових об’єктів інфраструктури, насамперед соціального спрямування й відповідно нових робочих місць, максимального наближення  усіх адміністративних послуг до громадян, покращання їхнього добробуту, створення гідних умов для проживання людей, забезпечення безпеки життєдіяльності.

Тому значну  увагу нами приділялася формуванню сільського бюджету, ефективності освоєння коштів й розвитку  міжбюджетних стосунків.

  Наразі, упродовж 2018 року до бюджету ОТГ надійшло 97 млн. 429 тис., з яких 57 млн.  власних надходжень,  виконання складає 102%. Наповнення бюджету в основному здійснюється за рахунок прозорої сплати податків , саме:

  • Податок на доходи фізичних осіб склав 29 млн. 009 тис. 250грн.;
  • Рентна плата за використання лісових ресурсів – 40тис.421 грн.;
  •  Акцизний податок на пальне - 6 млн.543 тис.360 грн.,
  • Акцизний податок з підакцизних товарів 6 млн.   050 тис.195 грн. ;
  • Єдиний податок – 9 млн.017 тис. 896 грн.,
  • Плата за землю – 3 млн.599 тис. грн.,
  • Податок на нерухомість 2 млн. 391тис. 106 грн.

Окремо хочу зазначити, що за мою каденцію на посаді сільського голови, нами було залучено до громади майже 20 мільйонів гривень з інших бюджетів - державного та обласного.

 З них у 2018 році:

 

12 млн.  – на реконструкцію ДНЗ «Золота рибка»;

-  1 млн. 099 тис. 685 грн. – на ремонт доріг;

-  230 тис. на ремонт даху Майданського БК;

209 тис. на ремонт приміщення Майданського ДНЗ;

- 698 тис. – на будівництво дитячих й спортивних майданчиків;

- 250 тис.- на реконструкцію мереж вуличного освітлення в с. Ксаверівка.

-   120 тис. – реконструкція водогону.

 

        На виконання видаткової частини загального фонду сільського бюджету для забезпечення функціонування бюджетних установ  спрямовано 9 млн. 082 тис. 453 грн..   Сюди входить заробітна плата, нарахування на заробітну плату, оплата електроенергії, оплата послуг (інтернет, зв'язок, ремонт техніки, банківське обслуговування) та придбання обладнання.

Також, завдяки ефективній організації роботи апарату сільської ради, нами позапланово  отримано доходів до бюджету – понад 1 млн. грн.

Завдяки наполегливості й злагодженій роботі команди фахівців, Якушинецька ОТГ стала впевненим лідером  серед територіальних громад держави у запровадженні  цілої низки проектів соціально-економічного спрямування.

Суттєво збільшено функціональні потужності Центру надання адміністративних послуг, який першочергово було розміщено в приміщенні Якушинецького будинку культури. Розпочали будівництво нового, сучасного ЦНАПу, яке на сьогоднішній день вже практично закінчено. Вартість проекту складає понад 11 млн. грн.

         Сьогодні Центр за допомогою програми «ЦНАП-КВЕЛITI-SERVICE»,  надає понад 70 адміністративних послуг, тобто практично всіх тих, які надаються в обласних центрах по державі, включаючи видачу закордонних й внутрішньодержавних  паспортів у вигляді ID-карток.

        Всього надано 7569 послуг, це найбільше у Вінницькому районі, перераховувати не буду, Ви чули це у звіті начальника ЦНАПу

 

 

       Продовжуємо практику роздільного сортування сміття  - пластику, скла й ТПВ окремо, визначаємо найбільш  оптимальні для встановлення контейнерів майданчики, постійно оптимізуємо  схему й маршрути вивезення з них відходів, тощо. 

 

Окремої уваги потребує організація роботи з асфальтування доріг, які вже традиційно стали «візитною карткою громади».

Хочу наголосити, що в громаді немає жодного поділу населених пунктів на основні та другорядні. Усім приділяється рівна увага як у питаннях комунального обслуговування,  розбудови інфраструктури, так і в інших напрямках. 

Тільки у 2018 році заасфальтовано майже 25 тисяч квадратних метрів дорожнього полотна.

Зокрема, це - вулиці Депутатська, Набережна, Б.Хмельницького,        І.Богуна, Вишнева в с. Якушинці, Семашка, Сонячна, Квітуча у селищі Березина, Зелена,  Мирна, Сонячна, Садова, Грушевського, пров. В.Котика, Степова, Кармелюка, Спортивна в с. Зарванці, Зарічна в                        с. Ксаверівка, Я. Мудрого в с. Лисогора, Гуменюка в                 с.Слобода-Дашковецька, гроші виділені пропорційно надходжень.

За два останніх роки заасфальтовано 115 тисяч м. кв.

 

 Щодо фінансування цієї роботи.

 Всього на дороги було витрачено 15 млн. 432 тис.422 грн., з яких:

 

  • На проведення поточного ремонту  та облаштування їх засобами безпечного руху 2 млн. 982 тис. 960 грн.

             Для капітального ремонту дорожнього покриття –               12 млн. 450 тис. 462 грн.;

  • Для співфінансування капремонту  дорожнього покриття в с-щі Березина по вул.Садовій – 602 тис. 162 грн.
  • Для співфінансування капітального ремонту автомобільної дороги в с. Слобода: 1 млн. 600 тис. грн.

 

Вулиці всіх населених пунктів громади освітлюються сучасними енергоефективними системами зовнішнього освітлення, які обслуговуються нашим СКЕП.

 Встановлено 4 сучасні стаціонарні зупинки громадського транспорту.

 Споруджуємо нові артезіанські свердловини. Останньою минулоріч збудована по вул. Шкільній в с. Зарванці.

Продовжуємо благоустрій населених пунктів.       Наразі, оздоблено пам’ятний знак при в’їзді  в с.Якушинці, встановлено 2 сучасні дитячі спортивні й 2 спортивно-ігрові майданчики (а всього у громаді їх вже є 12).

На благоустрій населених пунктів використано: 649 тис. 243 грн.; із них:

- На придбання вуличних показчиків: 41 тис. 070 грн. всього придбано – 48, з яких  29 - для сіл Лисогора, Ксаверівка та 19 – для села Майдан.

- На обрізку дерев, поточний ремонт пам’ятників, утримання кладовищ  - 377 тис. 361 грн.;

- На оплату електроенергії, спожитої вуличним освітленням - 230 тис. 772;

 

На забезпечення роздільного збору й вивезення сміття витрачено 349506 грн., із них :

  • Для придбання контейнерів для роздільного збору сміття (скла та пластику) – 257 тис. 547 грн.;
  • Для оплати послуг по збору  та вивезенню сміття – 91 тис. 959 грн.

 

На проведення заходів з землеустрою виділено 65 тис. 426 грн.: за виготовлення технічної документації на земельні ділянки комунальної власності.

 

Також, нами замовлено виготовлення Генеральних планів сіл Лисогора, Ксаверівка, Майдан та Слобода, що дасть змогу жителям вирішувати питання щодо зміни цільового питання належних їм земельних ділянок, насамперед для будівництва житлових будинків, безпосередньо на місці.

       

З урахуванням дизайнерських, архітектурних та естетичних вимог, облаштовуються  пам’ятні  місця, що мають суттєве історичне, громадське або культурне значення - для духовного й культурного відпочинку людей, створення рекреаційних зон - хрест, криниця та сквер на межі сіл Якушинці, Зарванці та Хмельова, площа на вул. Садовій, взялися за «Акаційовий яр», проводимо конкурс проектів. 

У цьому році буде завершена капітальна реконструкція паркової зони в  центрі села Якушинці, яка буде слугувати зоною активного відпочинку.

Оголошено конкурс проектів на реконструкцію площі перед Якушинецьким Центром культури та дозвілля і перед школою в с. Лисогора.

         В минулому році створено відділ освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення, до структури  якого увійшли 5 шкіл.

Створення цієї структури в ОТГ дозволило прийняти усі освітні заклади на баланс  й  суттєво покращити їх матеріально-навчальну базу.

 

Видатки  на освітню галузь минулоріч склали 11 млн. 375 тис. 360 грн.

 

Наразі, проведено внутрішній ремонт і утеплення Зарванецької школи та її філії, у Якушинецькій школі здійснено капітальний ремонт шкільного подвір’я, у співпраці з Асоціацією велосипедистів Києва, за кошти U-LEAD, біля школи встановлено 4  критих  стаціонарних павільйони для паркування велосипедів, а станом на сьогоднішній день вже розпочато капітальний ремонт даху зі встановленням нових покрівельних конструкцій з сучасних матеріалів.

Після цього одразу планується розпочати роботи з капітального ремонту закладу – насамперед виведення зовнішніх стін з аварійного стану, спорудження нових зовнішніх капітальних конструкцій. 

Проведено необхідні для початку навчального року ремонтні роботи і в школах сіл Ксаверівка,  Лисогора, а для всіх шкіл громади придбано необхідні навчально-методичні матеріали, оргтехніку.

Для цього з врахуванням вимог  концепції «Нова українська школа» було використано 229 тис.грн. державної субвенції та додатково залучено 275 тис.грн. з  місцевого бюджету.

 Неабияка увага приділяється  забезпеченню безпеки учнів, налагоджено співпрацю з Управлінням патрульної поліції, започатковано щотижневий цикл тематичних навчально-виховних профілактичних заходів із використанням можливостей сучасних інформаційних технологій у всіх освітніх закладах громади щодо  безпечної поведінки дітей на дорозі та у повсякденному житті.

Окрім цього, закінчується капітальна реконструкція ДНЗ «Золота рибка» в с.Зарванці будівля стояла у занедбаному, частково зруйнованому стані понад 20 років, який відкриє двері для малечі з 1 червня цього року. Вартість проекту майже 16 млн. грн.

Розвивається й спортивна галузь: збудовано  2 вуличні спортивно-тренажерні майданчики, закінчуємо      2-й спортивно-ігровий, в поточному році плануємо почати будувати сучасний стадіон зі штучним покриттям біля  опорної школи.

Не залишаються поза увагою й заклади культури. Насамперед, створено Якушинецький Центр культури та дозвілля з 3-ма філіями - колишні клуби та БК, на базі якого діють 29 клубних формувань, з яких 12 дитячих. Тільки минулоріч проведено 113 культурно-освітніх та розважальних заходів, а наші колективи та виконавці двічі ставали переможцями міжнародних конкурсів - займали перші призові місця.

Усього на утримання закладів культури було витрачено 1 млн. 604 тис. 955 грн., з яких:

 

  • На виплату зарплати – 1млн. 144 грн. 284 грн.;
  • На поточний ремонт – 352 тис. 274 грн.;
  • На придбання  нової сучасної світло - сценічної апаратури для Якушинецького й Зарванецького будинків культури 305 тис. 660 грн., а придбання такої ж для Майданського БК та Ксаверівського клубу – закладено на поточний рік.

 

Упродовж року традиційно провели святкову естафету урочистих заходів у громаді, розпочавши її масштабним святкуванням Дня ОТГ, який співпадає із державними святами Днем Конституції й Днем молоді та завершили новорічними й різдвяними святами.

 Минулоріч, започаткували традицію святкування Дня Святого Миколая із символічним відкриттям його резиденції, що викликало неабиякий захват малечі - живе спілкування кожного маленького гостя з Миколаєм, святкові вітання, вручення подарунків. Для актуалізації цієї доброї традиції плануємо цьогоріч провести реконструкцію площі перед Якушинецьким БК. 

До  організації святкових заходів теж підходимо за принципом: «Максимум уваги кожному гостеві»,  змістовні програми таких заходів розробляємо з урахуванням інтересів усіх категорій жителів – від малечі до найповажніших.

Разом з тим, трохи прикро за те, що у підготовку таких заходів співробітники наших закладів культури й творчі колективи вкладають не тільки талант, але і душу, на них приїздять гості з інших громад, а наші жителі не проявляють належної активності і не завжди є навіть гостями цих свят.

У минулому році  проведено капітальний ремонт дахів Якушинецького та Майданського будинків культури, поточний ремонт у Ксаверівському клубі. Освітлено всі вулиці сіл Майдан та Слобода- Дашковецька.

       Серйозна увага приділяється й інтелектуальному здоров’ю жителів громади. У минулому році оновлено фонди усіх бібліотечних закладів  популярними й актуальними друкованими виданнями, придбано сучасні меблі, оргтехніку,  суттєво розширено спектр бібліотечних  послуг, відвідувачам надано можливість безкоштовного доступу до мережі Інтернет, запису матеріалів на відповідні носії інформації чи друк їх  на принтері, сканування та копіювання. У бібліотеках постійно діють виставки та презентації нових видань, проводяться тематичні відеолекції  відповідно до календаря пам’ятних та знаменних дат, громадські читання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь