Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЦИВІЛІЗОВАНЕ ПОВОДЖЕННЯ ЗІ СМІТТЯМ – ОБЛИЧЧЯ ТА ОСНОВНА СКЛАДОВА БЛАГОУСТРОЮ ГРОМАДИ

Дата: 22.04.2019 11:17
Кількість переглядів: 820

 

 

Фото без опису

Поза всяким сумнівом, упровадження два роки тому роздільного сортування сміття є одним з найсуттєвіших досягнень громади й основним елементом благоустрою.

        Це й викорінення таких явищ як стихійні звалища, впорядкування місць збору сміття, роздільний збір пластикових та скляних відходів у спеціальні контейнери, а у кінцевому випадку – набуття нашими населеними пунктами цивілізованого, естетичного вигляду.

        Не таємниця, що цьому без перебільшення досягненню, передувала тривала і кропітка робота, насамперед масштабна, упродовж 9-ти місяців інформаційна кампанія з детальним роз’ясненням порядку й переваг роздільного сортування сміття, у якій основну роль відігравали навчальні заклади й комунальні установи, виготовлення спеціальних контейнерів для скла та пластику, визначення та облаштування місць для їх встановлення, розроблення та узгодження із підрядниками  графіків вивезення та інш.

        Переважна більшість наших громадян до запровадженого у громаді порядку поводження зі сміттям ставляться із розумінням й всіляко підтримують його.

        Однак, мають місце обурливі випадки вивезення  та складання у місця збору пластику та скла (в контейнери та біля них), твердих побутових відходів, що не лише зводить нанівець естетичний вигляд  вулиць сіл громади, але й з настанням теплого періоду несе неабияку санітарно-епідеміологічну загрозу.

        Зокрема, до контейнерів для скла та пластику було вивезено сміття по вулицях Б. Хмельницького (біля мінімаркету)  Якушинцях, Мирна та Д. Нечая  у Зарванцях. На цих фотографіях люди, які вивезли сюди сміття, можливо впізнають сліди своїх безвідповідальних дій та приберуть його.

        Особливо прикро спостерігати такі випадки на фоні початку низки сезонних масштабних прибирань (суботників). Зокрема, прибрано територію навколо міжнародних трас М-12 та М-21, учнями та викладачами навчально-виховних  закладів громади (прибрано парк в с. Якушинці та лісопаркову зону в с. Зарванці, та інші місця). Активну особисту участь у цьому взяли й депутати Надія Кирилівна Олійник та Ольга Василівна Пушкова, які згуртували людей та організували генеральне прибирання лісопаркової зони й вивезення сміття.  

        До речі, естафета масштабних прибирань громади триває, наступний суботник на всій території громади напередодні Пасхи визначено на 25 квітня за принципом : "Прибери навколо себе". 

        Тож не будьмо байдужими, дбаємо про обличчя громади разом і не забуваємо, що благоустрій – наше обличчя.    

            

Фото без опису

             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь