Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Цифрові рішення для розвитку громад

Дата: 28.04.2023 09:08
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

Інструменти електронної демократії - це технології та інформаційні ресурси, що допомагають залучати громадян до процесів прийняття рішень урядом та інших органів влади. Їх впровадження та використання у територіальних громадах дозволить громадянам бути більш активними учасниками процесів прийняття рішень.

Саме задля досягнення цього результату в рамках проекту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад», що став можливим завдяки підтримці Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», що фінансується швейцарсько-українською Програмою EGAP, яка виконується Фондом Східна Європа для підвищення кваліфікації було розроблено навчальну програму “Інструменти електронної демократії”.

Головною метою даної програми є підвищення рівня професійної компетентності посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо інструментів електронної демократії та їх нормативно-правового регулювання на місцевому рівні. Також важливим є розвиток умінь та навичок сприяння членам територіальної громади у використанні інструментів електронної демократії.

Структура даної навчальної програми складається із 6-ти тем, до яких входить:

аспекти участі громадськості в процесах прийняття рішень;

інструменти громадської участі;

інструменти електронної демократії;

нормативно-правове забезпечення функціонування інструментів електронної демократії;

презентація можливостей Платформи ЕDEM та їх впровадження на рівні місцевого самоврядування;

Усі ці аспекти є надважливими для забезпечення ефективного використання інструментів електронної демократії в територіальних громадах Вінниччини, оскільки посадові особи органів місцевого самоврядування повинні мати необхідні навички і знання щодо їх використання задля забезпечення розвитку громад.

Познайомитись та опанувати навчальну програму “Інструменти електронної демократії” можна на базі Вінницького регіонального центру підвищення кваліфікації.

Реалізація проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» стала можливою завдяки підтримці Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», що фінансується швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

#Цифрова громада

#Програма інформатизації

#Цифровізація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь