Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Підтримка побратимів

Дата: 16.09.2024 11:36
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

«Колишніх побратимів не буває, тож як тільки з’являється можливість допомогти – одразу це робимо, -розповідає Микола Загорулько командир Добровольчого формування Якушинецької територіальної громади. - Днями дізнався про нагальну потребу в автомобілі для нашого колишнього члена ДФТГ, а нині воїна-захисника Богдана Бортновського. Їх підрозділ виконує бойові завдання на Курщині.

У нас якраз була вільна автівка від наших постійних партнерів з Фінляндії, тож одразу зв’язався з Богданом, він якраз на декілька днів приїздив на Вінниччину. Тож передали автомобіль із рук у руки, нехай довго слугує для потреб наших захисників».

«Добровольче формування у Якушинецькій громаді було створено одним із перших на початку повномасштабного вторгнення та стало одним найчисельніших в області, , - розповідає голова сільської ради Василь Романюк, - наші хлопці, справжні патріоти, близько семидесяти відсотків від особового складу ДФТГ нині перебувають на фронті. Інші виконують завдання тут в тилу, а також не забувають про своїх земляків-побратимів допомагаючи їм за першої ж нагоди. Сільська рада також не стоїть осторонь, допомагаємо у комунікації та закритті запитів».

Також Микола Загорулько розповів, що він та представники Добровольчого формування Якушинецької територіальної громади мають плідну співпрацю з партнерами з Фінляндії та Польщі, завдяки яким неодноразово допомагали Науково-дослідному інституту реабілітації осіб з інвалідністю, передавали меблі та ліки. Долучались до виготовлення банно-пральних комплексів надавали ємності для води. В холодну пору забезпечували воїнів буржуйками.

На постійній основі збирають та передають побратимам на фронт продукти харчування та інші необхідні засоби.

«Будь яка допомога важлива, - наголошує пан Микола, - тож не зупиняємось та продовжуємо підтримувати наших захисників».

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь